Cartea Psalmilor, 99

Biblia Romano-Catolică

1 Domnul stăpâneşte: să tremure popoarele; el şade peste heruvimi: să se cutremure pământul.

2 Mare este Domnul în Sión şi preaînălţat peste toate popoarele.

3 Să laude numele tău mare şi înfricoşător, pentru că este sfânt!

4 Regele puternic iubeşte judecata: tu ai stabilit ceea ce este drept, tu exerciţi în Iacób judecata şi dreptatea.

5 Preînălţaţi-l pe Domnul Dumnezeul nostru, prosternaţi-vă la picioarele scaunului său [de domnie], căci el este sfânt!

6 Moise şi Áaron, dintre preoţii lui, şi Samuél, dintre cei care invocau numele Domnului, îl chemau pe Domnul şi el le răspundea.

7 El le-a vorbit din coloana de nor, iar ei au păzit mărturiile lui şi hotărârea pe care le-a dat-o.

8 Doamne Dumnezeul nostru, tu le-ai răspuns: ai fost pentru ei un Dumnezeu care iartă, dar i-ai pedepsit pentru greşelile lor.

9 Preînălţaţi-l pe Domnul Dumnezeul nostru şi adoraţi-l pe muntele lui cel sfânt, căci Domnul Dumnezeul nostru este sfânt!




Versículos relacionados com Cartea Psalmilor, 99:

Psalmul 99 sărbătorește maiestatea și sfințenia lui Dumnezeu. Psalmistul proclamă lui Dumnezeu ca rege suprem, care este înălțat mai presus de toate națiunile și care este demn de închinare și laudă. El evidențiază, de asemenea, dreptatea lui Dumnezeu și, în timp ce El pedepsește păcatul și înalță dreptatea. Mai jos sunt cinci versete care se referă la temele acestui psalm:

Psalmul 47:2: „Căci cel mai înalt Domn este extraordinar, el este un mare rege pe întregul pământ”. Acest verset evidențiază măreția lui Dumnezeu ca rege pe tot pământul, similar cu descrierea lui Dumnezeu în Psalmul 99.

Isaia 6:3: „Și ei au strigat unul pe celălalt, spunând, sfânt, sfânt, sfânt este Domnul gazdelor; tot pământul este plin de gloria Sa”. Acest verset prezintă sfințenia lui Dumnezeu, o temă importantă în Psalmul 99.

Psalmul 97:2: „Norii și întunericul sunt în jurul lui; dreptatea și judecata stau la baza tronului său”. Acest verset evidențiază dreptatea lui Dumnezeu, o temă proeminentă în Psalmul 99.

Exodul 15:11: "Cine este ca tine, Doamne, printre zei? Cine ești glorificat în sfințenie, groaznic în laude, care operează minuni?" Acest verset recunoaște sfințenia lui Dumnezeu, care este și o temă evidențiată în Psalmul 99.

Psalmul 48:1: „Marele este Domnul și foarte demn de laudă, în orașul Dumnezeului nostru, în Sfântul Său munte”. Acest verset evidențiază măreția lui Dumnezeu, o temă proeminentă în Psalmul 99, unde este înfățișat ca rege suprem mai presus de toate națiunile.


Capítulos: