Cartea Psalmilor, 116

Biblia Romano-Catolică

1 Îl iubesc pe Domnul, pentru că ascultă glasul rugăciunii mele.

2 El îşi pleacă urechea spre mine în ziua în care îl chem.

3 Mă împresurau legăturile morţii şi mă cuprindeau spaimele locuinţei morţilor, mă chinuiau tristeţea şi suferinţa.

4 Am invocat numele Domnului: „Doamne, salvează-mi sufletul!”.

5 Domnul este milostiv şi drept, Dumnezeul nostru este [plin] de îndurare.

6 Domnul îi ocroteşte pe cei nepricepuţi: am fost lispit de putere, şi el m-a mântuit.

7 Întoarce-te, suflete al meu, la odihna ta, fiindcă Domnul ţi-a făcut bine!

8 El mi-a salvat sufletul de la moarte, a ferit ochii mei de lacrimi, picioarele mele de poticnire.

9 Voi umbla înaintea Domnului pe pământul celor vii.

10 Eu mi-am păstrat credinţa chiar şi atunci când spuneam: „Sunt foarte umilit”.

11 Am spus în tulburarea mea: „Tot omul este mincinos!”.

12 Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut?

13 Voi lua potirul mântuirii şi voi invoca numele Domnului.

14 Voi împlini voturile făcute Domnului de faţă cu tot poporul său.

15 Lucru de preţ este în faţa Domnului moartea credincioşilor săi.

16 Ascultă-mă, Doamne, căci sunt slujitorul tău, eu, slujitorul tău şi fiul slujitoarei tale! Tu ai desfăcut legăturile mele.

17 Îţi voi aduce jertfă de laudă şi voi invoca numele Domnului.

18 Voi împlini voturile făcute Domnului de faţă cu tot poporul său,

19 în curţile casei Domnului, în mijlocul tău, Ierusalíme! Aleluia!




Versículos relacionados com Cartea Psalmilor, 116:

Psalmul 116 este un cântec de mulțumire pentru eliberarea dintr -o situație de suferință. Psalmistul își declară dragostea pentru Domnul și recunoaște că numai El este capabil să -l scape de moarte. Psalmistul declară, de asemenea, disponibilitatea sa de a oferi un sacrificiu de mulțumire și de a sluji Domnului.

Psalmul 30:2-3: "Doamne Dumnezeul meu, strig pentru tine pentru ajutor și mă vindeci. Doamne, mi-ai scos sufletul din mormânt; pe cale să cobor la mormânt, mi-ai întors viața. - Acest verset vorbește despre vindecarea și eliberarea psalmistului, precum și în Psalmul 116. Psalmistul recunoaște că Dumnezeu poate vindeca și salva.

Psalmul 56:12-13: "Voi face juramintele pe care ți le-am făcut, Doamne; voi prezenta ofertele mele de recunoștință. Căci m-ai eliberat de la moarte și picioarele mele să mă poticnesc, ca să pot merge în fața lui Dumnezeu în Lumina vieții. " Ca și în Psalmul 116, psalmistul de aici recunoaște că a fost eliberat de la moarte de Domnul și promite să facă jurăminte și oferte de recunoștință.

Psalmul 66:16-19: "Vino și ascultă-i pe toți cei care se tem de Dumnezeu; îți voi spune ce a făcut pentru mine. Plâng la el cu gura lui; l-am lăudat cu limba lui. Dacă aș fi păstrat păcatul în inimă , Domnul nu m -ar fi auzit, dar Dumnezeu m -a auzit, a acordat atenție rugăciunii mele. " Acest verset evidențiază importanța strigării și lăudării lui Dumnezeu, la fel cum a făcut psalmistul în suferința sa din Psalmul 116.

Psalmul 118:17: „Nu voi muri; dar voi fi să anunț ceea ce a făcut Domnul”. Acest verset este o declarație de victorie și mulțumiri pentru eliberarea Domnului. Psalmistul recunoaște că a fost salvat de la moarte și are acum scopul de a anunța ceea ce a făcut Domnul.

Psalmul 146:7-8: "El apără cauza celor asupriți și dă hrană celor flămânzi. Domnul îi eliberează pe prizonieri; Domnul dă o vedere orbilor, Domnul ridică măcelul; Domnul iubește pe cei drepți." Acest verset evidențiază acțiunile lui Dumnezeu în favoarea celor nevoiași și disponibilitatea lui de a elibera și vindeca pe cei care plâng pentru el, precum și în Psalmul 116.


Capítulos: