Cartea Psalmilor, 138

Biblia Romano-Catolică

1 Al lui Davíd. Te laud, Doamne, din toată inima, [pentru că ai ascultat cuvintele gurii mele]. Îţi cânt înaintea îngerilor.

2 Mă prostern spre templul tău cel sfânt. Laud numele tău pentru îndurarea şi adevărul tău, căci ţi s-a mărit faima prin împlinirea cuvintelor tale.

3 În ziua în care te-am chemat, m-ai ascultat, [m-ai îmbărbătat şi] mi-ai întărit sufletul.

4 Toţi regii pământului, Doamne, te vor lăuda când vor auzi cuvintele gurii tale.

5 Ei vor cânta căile Domnului, căci mare este gloria Domnului.

6 Oricât de sus ar fi Domnul, el îl vede pe cel umil şi îl recunoaşte din depărtare pe cel îngâmfat.

7 Chiar dacă trebuie să trec printr-o strâmtorare, tu mă faci să trăiesc, în ciuda mâniei duşmanilor mei; tu îţi întinzi mâna şi dreapta ta mă mântuieşte.

8 Domnul va duce la bun sfârşit [ceea ce a început] pentru mine. Doamne, bunătatea ta este veşnică. Nu părăsi, Doamne, lucrarea mâinilor tale!




Versículos relacionados com Cartea Psalmilor, 138:

Psalmul 138 este un imn de recunoștință față de Dumnezeu, în care psalmistul își exprimă lauda și închinarea pentru dragostea și credincioșia sa. Psalmistul recunoaște bunătatea lui Dumnezeu față de El și promite să -l laude și să -l glorifice numele. Mai jos sunt cinci versete biblice care se referă la subiectele abordate în Psalmul 138:

2 Samuel 7:22: „Prin urmare, ești mare, Doamne Dumnezeu, pentru că nimeni nu este ca tine și nu există niciun alt Dumnezeu decât tu, conform tuturor celor pe care le -am auzit cu urechile noastre”. Acest verset recunoaște măreția lui Dumnezeu și unicitatea sa în raport cu alți zei sau idoli.

Psalmii 100:4: "Intră pe porțile sale cu recunoștință și în atria lui cu laudă; laudă -l și binecuvântează numele Lui." Acest verset încurajează recunoștința și laudele lui Dumnezeu în închinare și închinare.

1 Cronici 16:34: „Mulțumim Domnului, pentru că El este bun, pentru că mila lui durează pentru totdeauna”. Acest verset evidențiază bunătatea și mila lui Dumnezeu, consolidând tema recunoștinței prezente în Psalmul 138.

Psalmul 113:5-6: „Cine este ca Domnul Dumnezeul nostru, care are scaunul Lui în înălțime, care se îndoaie pentru a vedea ce este în ceruri și pe pământ?” Acest verset recunoaște, de asemenea, măreția și maiestatea lui Dumnezeu, subliniind importanța împodobirii lui.

Filipeni 1:6: „Cu acest lucru foarte sigur că cel care a început lucrarea bună o va perfecționa până în ziua lui Isus Hristos”. Acest verset evidențiază credincioșia lui Dumnezeu de a finaliza lucrarea pe care a început -o în viața noastră, la fel cum psalmistul recunoaște credincioșia lui Dumnezeu în acțiunile sale.


Capítulos: