Cartea Psalmilor, 24

Biblia Romano-Catolică

1 Psalm al lui Davíd. Al Domnului este pământul şi tot ce este pe el, lumea şi cei care locuiesc în ea.

2 Căci el l-a întemeiat pe mări şi l-a stabilit peste râuri.

3 Cine va urca pe muntele Domnului? Cine se va ridica în locul său cel sfânt?

4 Cel care are mâinile nepătate şi inima curată, cel care nu-şi înalţă sufletul spre lucruri deşarte şi nu jură ca să înşele.

5 Acesta va primi binecuvântare de la Domnul şi dreptate de la Dumnezeu, mântuitorul său.

6 Aceasta este generaţia celor care-l caută pe el, al celor care caută faţa Dumnezeului lui Iacób. Sélah

7 Ridicaţi-vă, porţilor, pragurile voastre de sus, deschideţi-vă, voi, porţi veşnice, ca să intre regele gloriei!

8 Cine este acest rege al gloriei? E Domnul cel tare şi puternic, Domnul cel viteaz în luptă!

9 Ridicaţi-vă, porţilor, pragurile voastre de sus, deschideţi-vă, voi, porţi veşnice, ca să intre regele gloriei!

10 Cine este acest rege al gloriei? Domnul oştirilor: el este regele gloriei. Sélah




Versículos relacionados com Cartea Psalmilor, 24:

Psalmul 24 vorbește despre maiestate și gloria lui Dumnezeu și despre modul în care cei care îi cred credincioși se pot apropia de prezența Lui. Psalmistul evidențiază sfințenia lui Dumnezeu și modul în care este demn de laudă și închinare. Mai jos sunt cinci versete legate de subiectele abordate în Psalmul 24:

Isaia 6:3: „Și ei au strigat unul pe celălalt, spunând, sfânt, sfânt, sfânt este Domnul gazdelor; tot pământul este plin de gloria Sa”. Acest verset vorbește despre sfințenia lui Dumnezeu și despre gloria care umple întregul pământ. Aceasta se referă la Psalmul 24, care subliniază și sfințenia lui Dumnezeu și gloria sa.

Psalmul 29:2: „Dă Domnului Gloria datorită numelui Lui; închină Domnul îmbrăcat în costume sfinte”. Acest verset subliniază închinarea lui Dumnezeu și importanța recunoașterii sfințeniei Sale. Psalmul 24 vorbește și despre închinarea la Dumnezeu și despre modul în care cei care sunt credincioși pot aborda prezența lor.

Ioan 4:24: „Dumnezeu este Duhul și este important ca cei care se închină Lui să se închine în spirit și în adevăr”. Acest verset subliniază importanța închinării lui Dumnezeu cu sinceritate și devotament. Psalmul 24 evidențiază, deoarece cei care sunt curățați cu mâinile și inimile curate se pot apropia de Dumnezeu.

Psalmul 48:1: „Marele este Domnul și foarte demn de a fi lăudat în orașul Dumnezeului nostru, în Sfânta Sa munte”. Acest verset evidențiază măreția lui Dumnezeu și modul în care este demn de laudă. Psalmul 24 subliniază, de asemenea, măreția și demnitatea lui Dumnezeu și sfințenia Sa.

Evrei 10:22: „Să venim cu o inimă adevărată, în întreaga certitudine a credinței, cu inima purificată de conștiința proastă și cu corpul spălat cu apă curată”. Acest verset subliniază importanța purității și credinței în abordarea lui Dumnezeu. Psalmul 24 subliniază, de asemenea, puritatea și sfințenia necesară abordării lui Dumnezeu.


Capítulos: