Cartea Psalmilor, 127

Biblia Romano-Catolică

1 Cântare a treptelor. A lui Solomón. Dacă Domnul n-ar zidi casa, în zadar ar trudi cei care o zidesc. Dacă Domnul n-ar păzi cetatea, în zadar ar veghea cel care o păzeşte.

2 În zadar vă sculaţi dis-de-dimineaţă şi vă culcaţi târziu, mâncându-vă pâinea în oboseală, pe când Domnul o dă preaiubiţilor săi în timpul somnului.

3 Iată, moştenire de la Domnul sunt fiii, rodul sânului este răsplată [de la el]!

4 Ca săgeţile în mâna celui viteaz, aşa sunt fiii tinereţilor.

5 Fericit bărbatul care-şi umple tolba cu ei! Nu se va face de ruşine când va vorbi cu duşmanii săi la poartă.




Versículos relacionados com Cartea Psalmilor, 127:

Psalmul 127 este un psalm de înțelepciune care se ocupă de importanța de a avea încredere în Dumnezeu pentru a construi o familie și o viață de succes. Psalmistul afirmă că este în zadar să construiască fără ajutorul lui Dumnezeu și că copiii sunt un dar de la Dumnezeu. Mai jos sunt cinci versete biblice legate de subiectele abordate în Psalmul 127:

Proverbe 3:5-6: "Aveți încredere în Domnul din toată inima voastră și nu vă agitați în propria înțelegere. Îl recunoaște în toate căile voastre și El vă va îndrepta căile." Acest verset încurajează să aibă încredere în Dumnezeu în toate lucrurile, inclusiv în construcția unei familii.

Psalmul 128:3: "Soția ta va fi ca vița de vie rodită din casa ta; copiii tăi vor fi ca plante de măsline în jurul mesei tale." Acest verset vorbește despre modul în care familia este binecuvântată de Dumnezeu și despre modul în care soția și copiii sunt importanți pentru construcția vieții.

Proverbe 22:6: „Instruiește băiatul pe drumul pe care ar trebui să -l meargă și chiar și când va îmbătrâni, nu se va abate de la el”. Acest verset subliniază importanța educației copiilor și formarea personajelor lor.

Psalmul 121:1-2: „Îmi ridic ochii spre munți: Unde mă va ajuta? Ajutorul meu vine de la Domnul, care a făcut cerul și pământul”. Acest verset încurajează să aibă încredere în Dumnezeu în orice moment și să -și recunoască suveranitatea în toate lucrurile.

Filipeni 4:6-7: „Nu sunteți neliniștit pentru nimic; înainte, petițiile voastre sunt cunoscute înaintea lui Dumnezeu, rugăciune și cereri, cu mulțumire. Și pacea lui Dumnezeu, care depășește toată înțelegerea, vă vor păstra inimile și voastre sentimente în Hristos Isus ". Acest verset încurajează să aibă încredere în Dumnezeu în toate situațiile și să -și caute pacea prin rugăciune.


Capítulos: