Zsoltárok könyve, 46

Katolikus Biblia

1 (A karvezetõnek - Korach fiainak éneke oboára.)

2 Isten a menedékünk és az erõnk, nagyszerû támaszunk a szorongattatásban.

3 Ezért nem aggódunk, ha remeg is a föld, ha a hegyek a tengerbe omlanak,

4 ha vizei zúgnak, tajtékoznak is, és viharától megrendülnek a hegyek. [Velünk a Seregek Ura, Jákob Istene a mentsvárunk!]

5 A folyam ágai felüdítik Isten városát, õ megszenteli a Fölséges hajlékát.

6 Nem inog meg, Isten lakik benne, Isten már hajnalban is védelmezi.

7 A népek lázadoztak, birodalmak megrendültek, de mennydörgõ szózatától rettegés fogta el a földet.

8 Velünk a Seregek Ura, Jákob Istene a mentsvárunk!

9 Gyertek, lássátok, mit mûvel az Úr! Rettegésbe taszítja a földet,

10 megálljt parancsol a hadaknak a föld határáig, szétzúzza az íjakat, összetöri a lándzsákat, s a pajzsokat tûzben elégeti.

11 Álljatok meg és ismerjétek el: Én vagyok az Isten! Fönséges a népek fölött, fönséges a föld felett.

12 Velünk a Seregek Ura, Jákob Istene a mentsvárunk!




Versículos relacionados com Zsoltárok könyve, 46:

A 46. zsoltár az Istenbe vetett bizalom himnusza, amely menedékünk és erődünk a hátrányok és az élet konfliktusok közepette. Megmondja annak bizonyosságát, hogy Isten jelen van és aktív, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy minden összeomlik körülöttünk. Az alábbiakban öt vers található a zsoltárban foglalkozó témákkal kapcsolatban:

Ézsaiás 41:10: "Ne félj, mert veled vagyok; ne kísérted magad, mert én vagyok az Istened; erősítlek és segítek, és hűséges jobb kezemmel támogatlak téged." Ez a rész hangsúlyozza Isten jelenlétét a nehézségek közepette, valamint az a képessége, hogy erősítsen és fenntartson minket.

Fülöp-szigeteki 4:6-7: "Nem vagy nyugtalan semmiért; korábban a petíciói mind Isten előtt ismertek, az ima és a könyörgések, a Hálaadással. És az Isten békéjével, amely meghaladja az összes megértést, megőrzi a szívedet és elmék Jézus Krisztusban. " Ezek a versek arra buzdítanak bennünket, hogy bízzunk Istenben, ahelyett, hogy a káros körülmények miatt aggódnánk, és imádság és hála útján keressük meg béküket.

János 14:27: "Békét hagyok neked, békét adok neked; nem adom, adom, ahogy a világ adja. Ha nem fordítja meg a szívedet, és nem is érinti." Jézus megígéri nekünk a békét, amely különbözik a világ által kínált békétől, és arra buzdít bennünket, hogy ne aggódjunk vagy féljünk.

Zsoltár 91:1-2: "Aki a legmagasabb rejtekhelyen lakik, az omnipotens árnyékában pihen. "" Ezek a versek hangsúlyozzák, hogy Isten a biztonságos menedékünk és a megrázhatatlan erődünk, ahol magabiztosan pihenhetünk.

Róma 8:38-39: "Mert biztos vagyok benne, hogy sem a halál, sem az élet, sem az angyalok, a fõnökök, sem a jövőbeli dolgok, sem a potesztek, a magasság, sem a mélység, sem a többi lény nem választhat el minket Isten szeretetétõl, Ki van Jézus Krisztusban, a mi Urunk. " Ezek a versek biztosítják bennünket, hogy semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől, még a világ hátrányait vagy gonosz erõit sem.


Capítulos: