Zsoltárok könyve, 149

Katolikus Biblia

1 (Alleluja!) Énekeljetek az Úrnak új éneket, dicsérete zengjen a szentek közösségében!

2 Izrael örüljön Teremtõjének, Sion gyermekei Királyuknak!

3 Dicsõítsétek nevét körtánccal, játsszatok elõtte dobon és hárfán!

4 Mert az Úr kedvét leli népében, gyõzelemmel koszorúzza a megalázottakat.

5 Akik hûek, vigadjanak dicsõségükben, ujjongjanak nyugvóhelyükön!

6 Ajkukon legyen az Isten dicsérete, és kétélû kard a kezükben,

7 hogy bosszút álljanak a pogányokon, és megtorolják a népeket;

8 hogy királyokat verjenek láncra, fejedelmeket vasbilincsbe;

9 hogy ítéletet tartsanak fölöttük, ahogy írva van: Dicsõség ez minden szentjének!




Versículos relacionados com Zsoltárok könyve, 149:

A 149 -es zsoltár egy dicséret dal, amely megtámadja Isten nagyságát és hatalmát, valamint azt az örömöt, amelyet szolgáinak imádniuk kell. A fejezet témáival kapcsolatos választott versek a következők:

Ézsaiás 61:10: "Nagy örömmel örülni fogok az Úrnak Milyen menyasszony, akit ékszer díszít? " Ez a vers arról az örömről beszél, amelyet Isten emberei éreznek, amikor megmentik és igazolják.

Zsoltár 33:2-3: "Dicsérje az Urat hárfával, énekeljen dalokat tíz húrral. Ez a vers ösztönzi Isten imádatát a zenén keresztül, megmutatva annak fontosságát, hogy énekeljünk az Úrnak, és örömmel dicsérjék őt.

Zsoltár 150:1-2: "Dicséret az Úrnak! Dicsérje Istent a szentélyében; dicsérje őt a hatalom munkájában. Dicsérje őt hatalmas eredményeiért; dicsérje őt nagysága szerint." Ez a vers meghívás, hogy mindenütt dicsérjék Istent és a körülményeket, hangsúlyozva erőteljes műveinek és cselekedeteinek nagyságát.

Zsoltár 148:1-2: "Dicsérje az Urat. Dicsérje az Urat az égből, dicsérje őt a magasságban. Dicsérje őt, minden angyalát; dicsérje őt, minden házigazdáját." Ebben a versben hangsúlyozzuk, hogy még az angyalok is dicsérik és imádják az Urat, kiemelve Isten imádatának fontosságát.

Zsoltár 95:1-2: "Gyere, énekeljünk az Úrnak; hadd jubileumot tegyünk meg üdvösségünk sziklája előtt! Bemutatjuk magunkat előtte a Hálaadás napján, és ünnepeljük őt dicséret zsoltárával." Ez a vers felkéri az embereket, hogy jöjjenek imádkozni és dicsérni Istent szabadon cselekedetekkel és dicséretes dalokkal.


Capítulos: