Zsoltárok könyve, 125

Katolikus Biblia

1 (Zarándokének.) Akik az Úrban bíznak, olyanok, mint Sion hegye, amely nem inog meg, hanem áll örökké.

2 Jeruzsálemet hegyek övezik: így veszi körül az Úr népét most és mindörökké.

3 A gonoszság uralma nem marad meg azon a földön, amely az igazaknak jutott: nehogy az igazak keze is a gonosz után nyúljon.

4 Tégy jót, Uram, a jókkal, azokkal, akiknek a szívük tiszta!

5 De akik hajlanak a görbe utakra, azokat ûzd el, Uram, a gonosztevõkkel együtt! Békesség Izraelnek!




Versículos relacionados com Zsoltárok könyve, 125:

A 125. zsoltár az Istenbe vetett bizalom és az ő népe feletti védelme zsoltár. Beszél arról, hogy azok, akik bíznak Istenben, megrázhatatlanok, és hogyan védi őket ellenségeiktől. Az alábbiakban öt vers található a 125. zsoltárban szereplő témákkal kapcsolatban:

Példabeszédek 3:26: "Mert az Úr lesz a biztonsága, és megakadályozza a lábad elfogását." Ez a vers hangsúlyozza Isten védelmét azok iránt, akik bíznak benne, és az általa hozott biztonsággal szemben.

Ézsaiás 41:10: "Ne félj, mert veled vagyok; ne kísérted magad, mert én vagyok az Istened; erősítlek és segítek, és hűséges jobb kezemmel támogatlak téged." Ez a vers arról szól, hogy Isten állandó jelenléte az embereivel és hajlandóságáról segíteni és támogatni őket.

Róma 8:31: "Mit mondunk tehát ezeknek a dolgoknak? Ha Isten nekünk van, aki ellenünk lesz?" Ez a vers kiemeli Isten védelmét gyermekeivel szemben, és hogy erősebb, mint bárki, aki ellenzi őket.

Zsoltár 91:11: "Mert parancsot ad az angyaloknak rólad, hogy minden útját megtarthassák." Ez a vers arról szól, hogy Isten hogyan küldi el angyalait, hogy megvédje és megtartsa azokat, akik bíznak benne.

Példabeszédek 18:10: "Az Úr neve egy erős torony; az igazlelkű futás neki, és biztonságban vannak." Ez a vers arról szól, hogy Isten neve hogyan védelem és biztonság forrása azok számára, akik bíznak benne.


Capítulos: