Zsoltárok könyve, 131

Katolikus Biblia

1 (Zarándokének - Dávidtól.) Uram, nem dölyfös a szívem, szemem nem tekintget gõgösen. Nem keresek nagy dolgokat, amelyek meghaladják erõm.

2 Megtanítottam hallgatni a lelkem, így békét szereztem neki. Mint anyja ölén a gyermek, mint a gyermek, úgy pihen bennem a lelkem.

3 Remélj, Izrael, az Úrban, most és mindörökké!




Versículos relacionados com Zsoltárok könyve, 131:

A 131 -es zsoltár az alázat és az Istenbe vetett bizalom borítója. Ebben a zsoltáros kifejezi az Istenbe vetett bizalmát és az akaratának való alárendelését. Az alábbiakban öt vers található a zsoltárban szereplő témákkal kapcsolatban:

Példabeszédek 3:5-6: "Bízzon minden szíved urajába, és ne támogassa magát a saját megértésében; felismerje az Urat minden módján, és kiegyenlíti az utat." Ez a vers az Istenbe vetett bizalomról és az akaratának való alárendelésről szól, amelyek fontos témák a 131. zsoltárban.

Máté 18:4: "Ezért az, aki alázatos lesz, mint ez a fiú, a legnagyobb a mennyországban." Az alázat egy másik fontos téma a 131. zsoltárban, és ez a vers hangsúlyozza az alázat fontosságát a keresztény életben.

Fülöp -szigetek 4:6: "Ne aggódj semmi miatt, de minden imában megkérdezi Istent, amire szüksége van, és mindig imádkozz egy hálás szívvel." Az Istenbe vetett bizalom és az ima fontossága a 131. zsoltárban foglalkozik, és ez a vers kiemeli a hálával és a bizalommal való imádkozás fontosságát.

Jakab 4:10: "Megalázzad magad az Úr előtt, és ő felmagasztalja őket." Ez a vers hangsúlyozza az alázat és az alávetés fontosságát Isten előtt, amely a 131. zsoltár központi témája.

1 Péter 5:6: "Ezért megalázza magukat Isten hatalmas keze alatt, hogy megfelelő időben felmagasztalhatja őket." Ez a vers ismét hangsúlyozza az alázat és a benyújtás fontosságát Isten előtt, és rámutat arra, hogy Isten az, aki a megfelelő időben felmagasztal.


Capítulos: