Psalmi, 46

Biblija Hrvatski

1 Zborovoði. Sinova Korahovih. Po napjevu "Djevice". Pjesma.

2 Bog nam je zaklon i utvrda, pomoænik spreman u nevolji.

3 Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more.

4 Nek' buèe i bjesne valovi morski, nek' bregovi dršæu od žestine njihove: s nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev!

5 Rijeka i rukavci njezini vesele Grad Božji, presveti šator Višnjega.

6 Bog je sred njega, poljuljat se neæe, od rane zore Bog mu pomaže.

7 Ma bješnjeli puci, rušila se carstva, kad glas njegov zagrmi, zemlja se rastopi:

8 s nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev!

9 Doðite, gledajte djela Jahvina, strahote koje on na zemlji uèini.

10 Do nakraj zemlje on ratove prekida, lukove krši i lomi koplja, štitove ognjem sažiže.

11 Prestanite i znajte da sam ja Bog, uzvišen nad pucima, nad svom zemljom uzvišen!

12 S nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev!




Versículos relacionados com Psalmi, 46:

Psalam 46 himna je povjerenja u Boga, što je naše utočište i tvrđava usred nevolja i sukoba života. Navodi sigurnost da je Bog prisutan i aktivan, čak i kad se čini da se sve ruši oko nas. Ispod je pet stihova povezanih s temama koje su upućene u ovom psalmu:

Izaija 41:10: "Ne bojte se, jer sam s tobom; nemojte se progoniti, jer sam moj Bog; ja ojačam te i pomažem vam i podržavam vas svojom vjernom desnom rukom." Ovaj odlomak naglašava Božju prisutnost usred poteškoća i njegove sposobnosti da nas ojača i održava.

Filipljanima 4:6-7: "Nisi ništa nemirno; prije, vaše su molbe sve poznate pred Bogom, molitvom i molitvama, s zahvalnošću. I mir Božji, koji nadmašuje svako razumijevanje ,, zadržat će vaša srca i vaše srce umovi u Kristu Isusu. " Ovi stihovi pozivaju nas da vjerujemo Bogu umjesto da se brinemo o nepovoljnim okolnostima i traže njihov mir molitvom i zahvalnošću.

Ivan 14:27: "Ostavljam ti mir, moj mir dajem vam; ne dajem mu dajem da ga svijet daje. Ako ne okrenete svoje srce, niti budete pogođeni." Isus nam obećava svoj mir, koji se razlikuje od mira koji svijet nudi i potiče nas da ne budemo anksiozni ili uplašeni.

Psalam 91:1-2: "Onaj koji prebiva u skrovištu sve više, u sjeni svemoćnog odmora. . " Ovi stihovi naglašavaju da je Bog naše sigurno utočište i naša nepokolebljiva tvrđava, gdje se možemo pouzdano odmarati.

Rimljanima 8:38-39: "Jer sam siguran da ni smrt, ni život, ni anđeli, ravnatelji, ni buduće stvari, ni poteze, visinu, ni dubinu, niti bilo koje drugo stvorenje, može nas odvojiti od ljubavi Božje, Tko je u Kristu Isusu, naš Gospodin. " Ovi stihovi nas uvjeravaju da nas ništa ne može odvojiti od ljubavi Božje, čak ni s nevoljama ili zlim silama ovoga svijeta.


Capítulos: