Zsoltárok könyve, 133

Katolikus Biblia

1 (Zarándokének - Dávidtól.) Nézzétek, milyen kedves és jó, ha egyetértésben élnek a testvérek!

2 Olyan az, mint a drága olaj a fejen, amely lecsordul a szakállra, lecsordul Áron szakállára, palástja szegélyére.

3 Olyan ez, mint a harmat a Hermonon, mint a Sionra lehulló harmatcsepp, mert az Úr ott áldást ad: életet mindörökre.




Versículos relacionados com Zsoltárok könyve, 133:

A 133. zsoltár a testvérek egységének fontosságáról és arról, hogy ez az unió hogyan tetszik az Úrnak. A választott versek a következők:

Példabeszédek 6:16-19: "Hat dolog, amit az Úr utál, és lelke hetedikje: rohadt szemek, fekvő nyelv, kezek, amelyek ártatlan vért ömlöttek ki, a szív, hogy a gép gonoszul projektek, a lábakra rohanva, hamis tanúja, hogy hamis tanúja A hazugságokat mondják el, és mi a koca a testvérek között. " Ez a vers azt mutatja, hogy az egység hiánya és a testvérek közötti diszkréció vetése unalmas Isten szemében.

Efézus 4:3: "Szorgalmasan törekszik a Lélek egységének megőrzésére a béke kötelékében." Ez a vers rávilágít a Krisztus testvérei közötti egység megőrzésének fontosságára, és arra kell törekednünk, hogy megőrizzük.

1 Korinthusok 12:12: "Mert, csakúgy, mint a test, és sok tagja van, és minden tag, sok, egy testet alkot, valamint Krisztus vonatkozásában." Ebben a versben Pál összehasonlítja a testvérek egységét a test egységével, megmutatva, hogy minden tag fontos és nélkülözhetetlen az egész működéséhez.

János 17:21: "Lehet, hogy minden lehet; csakúgy, mint te, apa, bennem, és én benned, akik szintén egyben vagyunk bennünk, a világ azt hiszi, hogy elküldtél nekem." Ebben a részben Jézus imádkozik, hogy követői lehetnek egy, csakúgy, mint az Atyával, hogy a világ hisz benne.

Colossians 3:13-14: "Tartsd el és megbocsátjunk egymásnak, ha valakinek panasza van egy másikkal szemben; ahogy az Úr megbocsátott neked, úgy, hogy te, és mindenekelőtt a szeretet bevonását, és mindenekelőtt ., amely a tökéletesség kötése. " Ez a vers rávilágít a bocsánat és a szeretet fontosságára a testvérek körében, alapvető fontosságú az egység és a béke fenntartása szempontjából a keresztény közösség körében.


Capítulos: