Psalmi, 63

Biblija Hrvatski

1 Psalam. Davidov. Dok David bijaše u Judejskoj pustinji.

2 O Bože, ti si Bog moj: gorljivo tebe tražim; tebe žeða duša moja, tebe želi tijelo moje, kao zemlja suha, žedna, bezvodna.

3 U Svetištu sam tebe motrio gledajuæ' ti moæ i slavu.

4 Ljubav je tvoja bolja od života, moje æe te usne slavit'.

5 Tako æu te slavit' za života, u tvoje æu ime ruke dizati.

6 Duša æe mi biti kao sala i mrsa sita, hvalit æu te kliktavim ustima.

7 Na postelji se tebe spominjem, u bdjenjima noænim mislim na tebe.

8 Ti postade meni pomoæ, klièem u sjeni krila tvojih.

9 Duša se moja k tebi privija, desnica me tvoja drži.

10 Oni što dušu u propast guraju neka siðu u dubinu zemlje,

11 nek' vlasti maèa predani budu, nek' postanu plijen šakalima.

12 A kralj æe se radovat' u Bogu, slavit æe se tko se kune njime, jer æe lašcima biti zaèepljena usta.




Versículos relacionados com Psalmi, 63:

Psalam 63 je Davidov psalam u kojem izražava žeđ za Bogom. David opisuje radost i zadovoljstvo koje pronalazi u Bogu i stalno traži njegovu prisutnost. Prepoznaje da je Bog njegov izvor života i raduje se što ga obožava. Šivanje cijele Biblije, pet stihova povezanih s temama obuhvaćenim psalmom 63 pronađeno je u nastavku u nastavku u redoslijedu blizine tema poglavlja:

Psalam 42:1-2: "Budući da duša čezne za trenutnim vodama, moja duša čezne za tobom, Bože. Moja duša je žedna za Bogom, Bogom živi. Kada mogu ući u predstavku Boga?" Ovaj stih pokazuje žeđ da David osjeća prema Bogu i stalnu potragu za njegovom prisutnošću.

Psalam 84:2: "Moja duša uzdahne i blijedi kroz Gospodare Gospodara; moje srce i moje tijelo pjevaju od radosti živom Bogu." Ovaj stih također pokazuje radost i zadovoljstvo koje David pronalazi u Bogu, zbog čega pjeva i pohvale.

Psalam 36:8-9: "Oni će se slagati na obilju vaše kuće; date vam da pijete iz svoje rijeke užitaka. Jer je u vama izvor života; zahvaljujući vašem svjetlu, vidimo svjetlost." Ovaj stih ističe da je Bog izvor života i da oni koji ga traže mogu pronaći radost i zadovoljstvo u njegovoj prisutnosti.

Izaija 55:1: "Ah! Svi vi, oni koji žedni, dođu u vode; i vi, oni koji nemaju novca, dolaze, kupuju i jedu! Dođite i kupite, bez novca i bez cijene, vina i mlijeka." Ovaj stih poziva sve one koji žedni da dođu k Bogu i pronađu zadovoljstvo u svojoj prisutnosti.

Ivan 6:35: "Isus im je rekao: Ja sam kruh života; onaj koji dolazi k meni neće biti gladan, a onaj koji vjeruje u mene nikada neće žeđ." Ovaj stih predstavlja Isusa kao izvor vječnog života i zadovoljstva, što može zadovoljiti duhovnu žeđ onih koji ga traže.


Capítulos: