Psalmi, 117

Biblija Hrvatski

1 Aleluja! Hvalite Jahvu, svi puci, slavite ga, svi narodi!

2 Silna je prema nama ljubav njegova, i vjernost Jahvina ostaje dovijeka!




Versículos relacionados com Psalmi, 117:

Psalam 117 je najkraće poglavlje Biblije i poziv je svim narodima i narodima da pohvale Gospoda. Stihovi u nastavku odabrani su za obraćanje sličnim temama štovanja i pohvale Bogu.

Psalam 22:27: "Svi krajevi zemlje pamtit će se i okrenuti se Gospodinu, a sve će obitelji naroda biti prostrane pred njim." Ovaj stih govori o tome kako će se svi narodi i narodi klanjati Gospodinu.

Psalam 66:4: "Sva vas zemlja obožava i pjeva vam hvali, pjeva pohvale na vaše ime." Ovaj se stih također odnosi na univerzalnu pohvalu Gospodinu.

Psalam 86:9: "Sve nacije koje ste učinili došli će i klanjati se pred vama, Gospodine, i proslaviti svoje ime." Ovaj stih pokazuje da Boga obožavaju ne samo Židovi, već i sve narode.

Psalam 96:1: "Pjevajte Gospodinu novu pjesmu; pjevajte Gospodinu sve stanovnike zemlje!" Ovaj stih potiče sve ljude da pjevaju nove pjesme hvale Bogu.

Psalam 117:2: "Jer velika je njegova ljubav prema nama, a vjernost Gospodnju traje zauvijek. Hallelujah!" Ovaj stih pojačava zašto svi narodi i narode moraju pohvaliti Gospoda - jer on voli i vjeran.


Capítulos: