Prva poslanica Solunjanima, 1

Biblija Hrvatski

1 Pavao, Silvan i Timotej Crkvi Solunjana u Bogu Ocu i Gospodinu Isusu Kristu. Milost vam i mir!

2 Zahvaljujemo uvijek Bogu za sve vas i bez prestanka vas se sjeæamo u svojim molitvama

3 spominjuæi se vaše djelotvorne vjere, zauzete ljubavi i postojane nade u Gospodinu našem Isusu Kristu, pred Bogom i Ocem našim.

4 Svjesni smo, braæo od Boga ljubljena, vašeg izabranja

5 jer evanðelje naše nije k vama došlo samo u rijeèi nego i u snazi, u Duhu Svetome i mnogostrukoj punini. Takvi smo, kao što znate, poradi vas meðu vama bili.

6 I vi postadoste nasljedovatelji naši i Gospodinovi: sve u nevolji mnogoj prigrliste Rijeè s radošæu Duha Svetoga

7 tako da postadoste uzorom svim vjernicima u Makedoniji i Ahaji.

8 Od vas je doista ne samo rijeè Gospodnja odjeknula po Makedoniji i Ahaji, nego se i vaša vjera u Boga posvuda tako proširila te nije potrebno da o tome govorimo.

9 Oni sami o nama pripovijedaju: kako doðosmo k vama, kako se od idola obratiste k Bogu da biste služili Bogu živomu i istinskomu

10 i išèekivali s nebesa Sina njegova koga uskrisi od mrtvih, Isusa koji nas izbavlja od gnjeva što dolazi.




Versículos relacionados com Prva poslanica Solunjanima, 1:

1 Solunjani 1 prvo je poglavlje Pavlovog prvog pisma Solunjanima. U ovom poglavlju Pavao izražava zahvalnost Bogu vjerom i svjedočenjem Solunjana i opisuje kako im je Božja riječ propovijedala snagom i Duhom Svetim. Također se naglašava kako su postali primjeri vjernika u drugim regijama. Ispod je pet stihova povezanih s temama koje su upućene u 1 Solunjanima 1:

Rimljanima 1:8: "Prvo, zahvaljujem svom Bogu kroz Isusa Krista za sve vas, jer se najavljuje vjera koju imate u cijelom svijetu." Ovaj stih predstavlja ideju sličnu onoj 1 Solunjanima 1, u kojoj Pavao izražava zahvalnost Bogu vjerom Solunjana.

Kološanima 1:6: "To vam je došlo, jer zapravo dolazi u cijeli svijet. To je plod i raste među vama, kao što se događa i širom svijeta, od dana kada su čuli i razumjeli milost Božju U svu svoju istinu. " Ovdje Pavao govori o tome kako se Božja riječ propovijeda i plodi među Kološanima, kao i među Solunjanima.

Djela 17:6: "Počeli su tražiti Paula i Silasa kako bi ih odveli u gomilu. Ali kad ih nisu pronašli, povukli su Jasom i neku braću pred gradskim vlastima, vičući:" Ovi ljudi koji su uzrokovali probleme u cijeloj svijet koji su i ovdje došli! "Ovaj stih naglašava kako svjedočenje vjernika može biti toliko moćno da je prepoznato u cijelom svijetu.

2 Timoteju 1:8: "Stoga, nemojte sramotiti svjedočanstvo o našem Gospodinu, niti o meni, da sam njegov zarobljenik. Naprotiv, sudjelujte sa mnom u patnji za evanđelje, prema moć Boga . " Ovdje Pavao potiče Timoteja da se ne srami evanđelja i svjedočenja koje on nosi, naglašavajući važnost biti primjer drugih vjernika.

Efežanima 1:13-14: "A kad ste čuli riječ istine, evanđelje spasenja i vjerovali u njega zapečaćeno je s Duhom Svetim obećanjima, što je jamstvo našeg nasljeđivanja do otkupljenja onih koji pripadaju Bogu, pohvali njegovu slavu. " Ovdje Pavao govori o tome kako je Duh Sveti znak da je netko pravi vjernik i kako je ta vjera jamstvo naše vječne baštine u Boga.


Capítulos: