Psalmi, 47

Biblija Hrvatski

1 Zborovoði. Sinova Korahovih. Psalam.

2 Narodi svi, plješæite rukama, klièite Bogu glasom radosnim.

3 Jer Jahve je to - svevišnji, strašan, kralj velik nad zemljom svom.

4 Narode je nama podložio, pogane stavio pod noge naše,

5 baštinu nam odabrao - ponos Jakova, svoga ljubimca.

6 Uzlazi Bog uz klicanje, Jahve uza zvuke trublje.

7 Pjevajte Bogu, pjevajte, pjevajte kralju našemu, pjevajte!

8 Jer on je kralj nad zemljom svom, pjevajte Bogu, pjevaèi vrsni!

9 Bog kraljuje nad narodima, stoluje Bog na svetom prijestolju.

10 Prvaci se pribiru poganski k narodu Boga Abrahamova. Božji su svi vlastodršci zemlje, nad svima on je uzvišen.




Versículos relacionados com Psalmi, 47:

Psalam 47 je pjesma hvale i uzvišenosti Bogu kao suverenom kralju nad svim narodima. Teme obuhvaćene uključuju Božju veličinu, pobjedu nad neprijateljima, Božje uzvišenje kao kralj i poziv na narode da ga obožavaju.

Izaija 52:7: "Kako su lijepa stopala na planinama, čiji najavljuje dobre vijesti, zbog čega mir čuje, što dobro najavljuje, zbog čega je spas čuo, o onome što Zion kaže: tvoj Bog kraljuje!" Ovaj stih naglašava ljepotu onih koji proglašavaju dobre vijesti o spasenju i izjavljuju da je Bog kralj.

Otkrivenje 19:6: "I čuo sam kako glas velike gužve i kako glas mnogih voda i kako glas velikih groma, koji je rekao, Hallelujah!" Ovaj stih govori o Božjem konačnom trijumfu kao suverenom kralju i njegovoj vječnoj dominaciji nad svim stvarima.

Psalam 93:1: "Gospodin kraljuje, postrojio se s veličanstvom; Gospodin se postrojio i opterećen snagom; svijet je također čvrst i ne može se ustručavati." Ovaj stih naglašava veličanstvo i moć Boga kao kralja, koji čvrsto vlada svijetom.

Psalam 86:9: "Svi nacije koje ste učinili došli će i klanjati se pred licem, Gospodine i proslavite svoje ime." Ovaj stih govori o štovanju naroda pred Bogom kao kraljem, prepoznajući njihovu veličinu i suverenitet.

Izaija 66:23: "I dogodit će se da, od jednog mladog mjeseca do drugog, i od jedne subote do druge, sve će meso doći davanje preda mnom, kaže Gospod." Ovaj stih opisuje štovanje svih naroda pred Bogom, u vrijeme kada će svi vaš suverenitet prepoznati svi.


Capítulos: