Psalmit, 42

Raamattu ja Biblia

1 Veisuunjohtajalle; koorahilaisten mietevirsi.

2 Niinkuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua, Jumala.

3 Minun sieluni janoo Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan minä tulla Jumalan kasvojen eteen?

4 Kyyneleeni ovat minun ruokani päivin ja öin, kun minulle joka päivä sanotaan: "Missä on sinun Jumalasi?"

5 Näitä minä muistelen ja vuodatan sydämeni: minä kuljin väentungoksessa, astuin sen kanssa Jumalan huoneeseen riemun ja kiitoksen raikuessa juhlivasta joukosta.

6 Miksi murehdit, minun sieluni, ja olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan häntä kiittää hänen kasvojensa avusta.

7 Minun Jumalani, minun sieluni on murheellinen minussa, sentähden minä muistan sinua Jordanin maalla, Hermonin kukkuloilla ja Misarin vuorella.

8 Sinun koskiesi pauhussa syvyys syvyydelle huutaa, kaikki sinun kuohusi ja aaltosi käyvät minun ylitseni.

9 Päivällä Herra säätää armonsa, ja yöllä minä hänelle veisaan ja rukoilen elämäni Jumalaa.

10 Minä sanon Jumalalle, kalliolleni: "Miksi olet minut unhottanut? Miksi minun täytyy käydä murhepuvussa, vihollisen ahdistamana?"

11 Minun luitani jäytää, kun viholliseni minua häpäisevät, sanoen minulle kaiken päivää: "Missä on sinun Jumalasi?"

12 Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani.




Versículos relacionados com Psalmit, 42:

Psalmi 42 on valituksen psalmi, joka ilmaisee surua ja kaipaa psalmistia Jumalan läsnäololla. Hän kaipaa Jumalaa janoisena ihmisenä kaipaa vettä. Alla on viisi jaketta, jotka liittyvät psalmissa 42 käsiteltyihin aiheisiin:

Psalmi 63:1: "Oi Jumala, olet minun Jumalani; etsin sinua voimakkaasti. Sieluni on janoinen sinulle! Tämä jae heijastaa samaa voimakasta Jumalan hakua, jonka psalmisti ilmaisee psalmissa 42.

Psalmi 63:6: "Muistan sinut, kun menen nukkumaan; meditoin sinua yövalojen aikana." Tämä jae viittaa siihen, että Jumalan etsintä on jatkuvaa, jopa unen ja yön aikana.

Psalmi 84:2: "Kuinka miellyttävä asunnon paikka on, isäntien herra!" Tämä jae ilmaisee psalmistin kaipauksen Jumalan läsnäololla, samoin kuin psalmissa 42.

Psalmi 119:82: "Silmäni ovat kyllästyneitä odottamaan niin paljon lupaustasi, ja kysyn:" Milloin lohdutat minua? "" Tämä jae osoittaa psalmistin kärsimättömyyden odottamalla Jumalan lohdutusta, joka on myös ilmaistu psalmissa 42.

Jesaja 55:6: "Etsi Herraa, kun löydät sen; itke hänen puolestaan, kun se on lähellä." Tämä jae on kehotus etsiä Jumalaa, joka liittyy psalmistin kaipaukseen psalmissa 42.


Capítulos: