Psalmit, 1

Raamattu ja Biblia

1 Autuas se mies, joka ei vaella jumalattomain neuvossa eikä astu syntisten teitä eikä istu, kussa pilkkaajat istuvat,

2 vaan rakastaa Herran lakia ja tutkistelee hänen lakiansa päivät ja yöt!

3 Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.

4 Niin eivät jumalattomat! Vaan he ovat kuin akanat, joita tuuli ajaa.

5 Sentähden eivät jumalattomat kestä tuomiolla eivätkä syntiset vanhurskasten seurakunnassa.

6 Sillä Herra tuntee vanhurskasten tien, mutta jumalattomain tie hukkuu.




Versículos relacionados com Psalmit, 1:

Psalmi 1 on viisauden psalmi, joka kuvaa siunauksia, jotka tulevat niille, jotka päättävät noudattaa Jumalan lakia. Psalmi puhuu siitä, kuinka vanhurskaat ovat siunattuja ja kuinka jumalattomat menevät. Alla on viisi jaketta, jotka liittyvät psalmin 1 käsiteltyihin aiheisiin:

Psalmi 19:7: "Herran laki on täydellinen ja virkistää sielua. Herran todistajat ovat luottamuksen arvoisia ja tekevät kokemattomasta viisasta." Tämä jae korostaa Jumalan lain merkitystä ja sitä, kuinka se kykenee antamaan viisautta ja uudistamaan sitä seuraavien sielua.

Psalmi 32:1-2: "Siunattu on sellainen, jonka rikkomus on anteeksi, jonka synti on peitetty. Siunattu ihminen, jolla Herra ei osoita vääryyttä ja jonka hengessä ei ole virhettä." Tämä jae puhuu siunauksista, jotka tulevat syntien anteeksiannosta ja syyllisyyden poistamisesta.

Psalmi 112:1: "Hallelujah! Kuinka onnellinen mies, joka pelkää Herraa ja jolla on suuri ilo hänen käskissään!" Tämä jae korostaa onnellisuutta, joka tulee niille, jotka pelkäävät Herraa, ja ilahduttavat heidän käskynsä seuraamista.

Sananlaskut 3:1-2: "Poikani, älä unohda lakiani; ja sydämesi pidä käskyni. Sillä ne lisäävät päiväsi ja lisäävät elämää ja rauhaa." Tämä jae korostaa, kuinka noudattaa Jumalan lakia voi johtaa pidempään ja rauhallisempaan elämään.

Jeremiah 17:7-8: "Siunattu on mies, joka luottaa Herraan ja jonka luottamus on Herra. Sillä hän on kuin vesi, jonka vesi on istuttanut, joka ulottuu juurensa Ribeiroon eikä pelkää milloin milloin tahansa Hänestä tulee lämpö, ​​mutta sen lehti muuttuu vihreäksi; ja Sequidêncian vuonna ei ole tainnutettu eikä kantaa hedelmiä. " Tämä jae puhuu siunauksista, jotka tulevat niille, jotka luottavat Herraan, ja kuinka he voivat menestyä ja kantaa hedelmiä kaikissa olosuhteissa.


Capítulos: