Leviták könyve, 12

Katolikus Biblia

1 Az Úr azt mondta Mózesnek:

2 "Hirdesd ki Izrael fiainak. Ha az asszony szül, és a gyermeke fiú, akkor hét napig tisztátalannak számít, mint ahogy tisztátalan havi vérzése idején.

3 A nyolcadik napon metéljék körül a gyermek elõbõrét.

4 De õ még harminchárom napig maradjon otthon, hogy megtisztuljon vérétõl. Ne érintsen semmit, ami szent, és ne közeledjen a szentélyhez, amíg le nem telt tisztulásának ideje.

5 Ha leánygyermeket szül, maradjon tisztátalan két hétig, éppúgy, mint havi vérzése idején, és még hatvanhat napig maradjon otthon, hogy megtisztuljon vérétõl.

6 Amikor letelt tisztulásának ideje - akár fiúról, akár leányról van szó -, vigyen a papnak a megnyilatkozás sátorának bejáratához egy egyéves bárányt égõáldozatul és egy galambot vagy gerlét bûnért való áldozatul.

7 Ezt a pap áldozza fel az Úr elõtt. Így végezze el fölötte az engesztelés szertartását, s akkor megtisztul vérének folyásától. Ez az asszonyra vonatkozó elõírás, aki fiút vagy leányt szül.

8 Ha nincs annyi pénze, hogy egy bárányt vegyen, akkor hozzon két gerlét vagy két galambot: egyet égõáldozatnak, egyet pedig bûnért való áldozatnak. A pap végezze el fölötte az engesztelés szertartását, s akkor megtisztul."




Versículos relacionados com Leviták könyve, 12:

A Leviticus 12 a nők szülés utáni tisztításával foglalkozik. Isten utasításokat ad Mózesnek arról, hogy mit kell tennie a nőknek egy fiú vagy lány szülése után, ideértve a tisztítás időszakát és az áldozatok felajánlását. Az alábbiakban öt vers található a Leviticus 12 témájával kapcsolatban.

Lukács 2:22: "És amikor a tisztítás napjaik teljesültek, a Mózes törvénye szerint elhozták Jeruzsálembe, hogy bemutassák őt az Úrnak." Ez a vers a tisztítási törvényeknek a Mózes törvénye szerinti betartásáról szól, amire a Leviticus 12 -ben foglalkozik.

Lukács 2:23-24: "Az Úr törvényében írt dolgok szerint: Minden férfit, aki megnyitja az anyát Uram, egy pár tekercs vagy két szerelmesmadar. " Ezek a versek az áldozatokra utalnak, amelyeket egy fiú születése után kell felajánlani, amint azt a Leviticus 12 -ben leírtuk.

Lukács 2:27: "És átjutott a Lélekbe a templomba, és amikor a szülők a Jézust a Jézus babát hozták, a törvény szokása szerint," Ez a vers a Mária tisztításának törvényének teljesítésére utal, és József Jézus születése után.

Galátusok 4:4: "De az idő teljességének eljövetele, Isten elküldte fiát, aki a törvény alatt született nőből született:" Ez a vers Jézus születéséről és a törvény szerinti ember születéséről szól, beleértve a A Leviticus 12 -ben leírt törvénytisztítási törvény.

Zsidók 10:1: "A törvény számára a jövőbeni termékek árnyéka, nem pedig a dolgok pontos képe, soha, ugyanolyan áldozatok esetén, amelyek minden évben folyamatosan kínálnak, javíthatják azokat, akik jönnek hozzájuk." Ez a vers a Mózes törvénye szerint felajánlott áldozatokra utal, ideértve a Leviticus 12 -ben leírt tisztítási áldozatokat és azt, hogy miként nem tudják tökéletesíteni azok számára, akik kínálják őket.


Luvut: