Cartea profetului Oséa, 1

Biblia Romano-Catolică

1 Cuvântul Domnului care a fost către Oséa, fiul lui Beerí, în zilele lui Ozía, Iotám, Aház și Ezechía, regii lui Iúda, și în zilele lui Ieroboám, fiul lui Ióas, regele lui Israél.

2 Începutul cuvântului Domnului prin Oséa: Domnul i-a spus lui Oséa: „Ia-ți o femeie dintre desfrânate și copii ai desfrânării, pentru că țara s-a desfrânat, nemaiurmându-l pe Domnul!”.

3 El a mers și a luat-o pe Gómer, fiica lui Dibláim. Ea a zămislit și i-a născut un fiu.

4 Domnul i-a zis: „Pune-i numele Izreél, pentru că încă puțin și voi pedepsi sângele lui Izreél asupra casei lui Iehu și voi face să înceteze domnia casei lui Israél!

5 În ziua aceea, voi frânge arcul lui Israél în valea Izreél”.

6 Ea a zămislit din nou și a născut o fiică. „Pune-i numele Lo-Ruháma, căci nu voi mai continua să mă îndur de casa lui Israél și nu-i voi mai suporta!

7 Dar de casa lui Iúda mă voi îndura și-i voi salva prin Domnul Dumnezeul lor; nu-i voi salva prin arc, prin sabie, prin luptă, prin cai și călăreți”.

8 [Gómer] a înțărcat-o pe Lo-Ruháma, apoi a zămislit și a născut un fiu.

9 I-a zis: „Pune-i numele «Lo-Amí», căci voi nu sunteţi poporul meu şi eu nu sunt [Dumnezeul] vostru!




Versículos relacionados com Cartea profetului Oséa, 1:

Capitolul 1 din Cartea lui Hosea începe cu un ordin dat lui Hosea de Domnul să se căsătorească cu o femeie adulter și a avut copii cu ea, ca simbol al relației infidel a lui Israel cu Dumnezeu. Se dezvăluie apoi că copiii pe care îi dă lumină sunt numiți de Domnul cu nume simbolice care reprezintă judecata și pedeapsa lui Dumnezeu asupra Israelului pentru infidelitatea lor. Mai jos sunt cinci versete din alte cărți biblice care se ocupă de subiecte similare cu cele abordate în Osea 1:

Deuteronom 31:16: „Și Domnul i -a spus lui Moise, iată, trebuie să dormi cu părinții tăi, iar acest popor se va ridica și se va prostitua cu zeii ciudate ale pământului, la a cărui jumătate se va duce și mă va părăsi, Și anulați -mi concertul meu pe care l -am făcut cu el în acea zi. " Acest verset arată modul în care infidelitatea lui Israel în raport cu Dumnezeu a fost prevăzută anterior în Biblie și cum au sfârșit oamenii să încalce concertul pe care Dumnezeu îl făcuse cu ei.

Isaia 1:2: „Am auzit, O ceruri și aud, O Pământ; căci Domnul a vorbit: am crescut copii și i -am mărit; dar s -au revoltat împotriva mea”. Aici, Isaia folosește metafora lui Dumnezeu ca tată care a crescut copii care s -au revoltat împotriva lui ca o modalitate de a descrie infidelitatea lui Israel în raport cu Dumnezeu.

Ieremia 3:6-7: "Domnul a spus mai multe pe vremea regelui Iosia, ai văzut ce a făcut rebelul Israel? Că a făcut toate acestea: mă face. Dar ea nu s-a întors. Și a văzut asta asta Prevaricarea ei și Iuda necredincioasă. " Acest verset arată modul în care infidelitatea lui Israel a fost continuă și persistentă, în ciuda avertismentelor lui Dumnezeu și apelează la pocăirea și întoarcerea la el.

Ezechiel 23:1-4: „Cuvântul Domnului a venit la mine, spunând: Fiul bărbatului, erau două femei, fiice ale unei mame. Și s-au prostituit în Egipt; și acolo sânii virginității sale au fost bătute Și numele lui erau: cel mai în vârstă, Aolá; și sora lui, Alibá; și erau ai mei și aveau copii și fiice. Și numele lor: cel mai în vârstă, Aolá și sora ta, Alibá. " Acest verset folosește metafora a două surori care s -au prostituit pentru a descrie infidelitatea lui Israel și Iuda în raport cu Dumnezeu.

Osea 4:1-2: „Am auzit Cuvântul Domnului, Copiii lui Israel; căci Domnul are o dispută cu locuitorii pământului; căci nu există adevăr, nici o bunătate, nici o cunoaștere a lui Dumnezeu pe pământ. , și crimă, furt și adulter; ei comit adulter, iar sângele atinge sânge. " Acest verset continuă tema infidelității lui Israel în raport cu Dumnezeu, arătând cum lipsa cunoașterii și a adevărului pe pământ a dus la răspândirea unor infracțiuni precum sperjur, minciună, crimă, furt și adulter.


Luvut: